Nieuw abonnement? Overweeg zeker sim only!

Ben je binnenkort toe aan een nieuw mobiele telefoon abonnement? Dan is het zeker goed om dit artikel eens door te nemen, we gaan je namelijk uitleggen wat sim only is en waarom je er goed aan doet om dit zeker eens te overwegen. Het kan je namelijk flink wat geld schelen op maandelijkse basis.

Wat is sim only?

Waar de meeste mensen een paar jaar geleden nog nooit van sim only hadden gehoord, is het tegenwoordig een term die vaker genoemd wordt. Sim only is eigenlijk niets meer dan een mobiel telefoonabonnement zonder een toestel erbij. Je betaald dus alleen voor je belminuten, data en SMS bundels. Het toestel regel je zelf. Je kunt ook een Vodafone buitenland overwegen als je veel reist.

Hoe kom ik aan een toestel?

Bij een im only abonnement moet je dus zelf een toestel regelen. Dat is duidelijk. Maar hoe kom je dan een een toestel? Daar zijn diverse opties voor. Je ziet vaak dat mensen hun huidige telefoon nog even blijven gebruiken. Vaak is het dan natuurlijk wel een iets ouder model, maar met een schoonmaakbeurt kan deze vaak nog wel een tijdje mee. Daarnaast zijn er mensen die kiezen voor een refurbished toestel of een tweedehands toestel kopen bij de Vodafone winkels.

Flink besparen

Als je weet dat je voor een beetje smartphone al snel enkele tientjes per maand moet betalen als je deze via je provider afsluit, dan snap dat je dat dit op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s kan schelen. Natuurlijk is het voor sommige mensen een nadeel dat ze het toestel helemaal zelf moeten aanschaffen. Want dat moet je natuurlijk ook betalen. Maar als je het toestel al hebt, is het zeker een goed idee om sim only in ieder geval eens te overwegen. Misschien kun je wel lekker op vakantie van het geld dat het bespaart?!