Kun je als ondernemer met een winkel nog zonder pinapparaat? 

Winkels zonder pinapparaat zijn tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Sinds 1990 kunnen we in Nederland met pin betalen en hoewel de consument in eerste instantie sceptisch was, veroverde het heel snel terrein. We zijn nu een flink aantal jaren verder, de vraag is dus kun je als ondernemer met een winkel nog zonder pinapparaat? 

Ondernemer 

Het antwoord op die vraag is natuurlijk eigenlijk heel simpel: nee. Als ondernemer met een winkel is een pinapparaat onontbeerlijk als je tenminste geen klanten en dus omzet wilt mislopen. Veruit de meeste mensen hebben een pinpas en het komt heel vaak voor dat men geen contant geld meer op zak heeft. Wil je dus als ondernemer iets verkopen en de consument kan niet bij jou met pin betalen, dan loop je die omzet mis. Met een mobiel pinapparaat ben je nog flexibeler en kun je ook buiten de deur betalingen accepteren. 

Pinautomaat duur? 

Hoewel veel ondernemers denken dat een pinapparaat duur is, is het tegendeel waar. In de beginjaren brachten pinapparaten voor kleine ondernemers hoge kosten met zich mee. Regelmatig werd er dan een extra bedrag per pintransactie gerekend. Omdat de kosten voor een pinapparaat meer en meer omlaag zijn gegaan,  kunnen ook de minder grote bedrijven zich zo’n apparaatje veroorloven. En omdat je geen vaste verbinding meer nodig hebt, kan je hem overal mee naar toe nemen, dus ook ideaal als je met je onderneming regelmatig op evenementen, beurzen en markten staat.  

Als ondernemer met een winkel zonder pinapparaat loop je dus achter de feiten aan en mis je de nodige omzet van klanten in je winkel die geen contant geld bij zich hebben. Een pinapparaat is dus geen luxe meer, maar een noodzaak voor elke ondernemer met een winkel.